En hvalp fra Kennel Welsh Dream.


Hos kennel Welsh dream’s bliver det at lave et kuld hvalpe taget seriøst fra den spæde start med valg af hanhund til tæven og til hvalpene er klar til at rejse ud i den store verden med en top pakket rygsæk!


Forældrene til et kuld hvalpe bliver valgt ud med omhu, de skal passe sammen ekstriørmæssigt og der bliver ikke gået på kompromis med sundhed og temperament. vi opdrætter kun hvalpe med DKK Basis Plus stambøger..! (Læs længere nede på siden herom)


De første 8 uger af hvalpens liv hvor den er hos os er meget vigtig for både dens fysiske og mentale udvikling.


Her vokser hvalpene  op inde i huset hvor de har god kontakt med mennesker

og andre hunde, der bliver gjort meget for at præge hvalpene og hver enkelt hvalps daglige behov for kontakt og stimulering bliver tilgodeset, så de har en solid rygsæk med når efter 8 uger  sammen med mor er klar til at rejse ud og opleve den store verden sammen med deres nye familie


Når hvalpene kan begynde at gå starter træningen  i bla. renlighed og i at komme når man kalder på dem.

De møder børn i alle størrelser, andre hunde, kommer ud og køre bil flere gange, høre lyd cd, hundeproppistol, div. huslige lyde og meget, meget andet.


Både mor og hvalpe bliver fodret med foder af høj kvalitet, så den rette ernæring sikres for hvalpenes udvikling og velvære


I starten efter hvalpene er født er det vigtig tæven har ro med dem og det er først 

når hvalpene er blevet ca 4 uger gamle de meget gerne tager imod besøg fra deres nye familier.


Når du/i er kommet på ventelisten til en hvalp er det muligt at komme med i en facebookgruppe hvor det er muligt at følge hvalpene fra første række adgangsbillet til at komme med i gruppen er at man er  godkendt til at komme på listen til hvalp eller allerede er så heldig at have en fra tidligere kuld 

 

Hvalpene får et grundig sundhedstjek af dyrlægen, bliver vacineret og chippet og bliver selvfølgelig passet med ormekur.

 

med hvalpen følger der:

 

-DKK stambog

 

-DKK købsaftale

 

-sundhedsbog fra dyrlægen

 

-et tæppe som lugter at mor og søskene

 

-foder til den første tid og vejledning der omkring

 

-vejledning omkring pelspleje og pasning

 

-et lille halsbånd og line

 

- skal hvalpen flytte udenfor landets grænser sørger jeg for evt. ekstra vaccine og ormebehandling og hjælper med at få div. dokumenter i orden.


 

For at kunne vælge de rigtige hvalpe til de rigtige hjem er det vigtig at du har gjort dig nogle tanker om hvad du vil med hvalpen og hvad du kan byde den i fremtiden - vil du gerne gå på udstilling, træne lydighed, agility eller er det en trofast jagtkammerat du gerne vil have.  Vi finder i samråd ud af hvilken hvalp( først når de er 7-8 uger) der passer bedst i dit hjem og til dine behov.Jeg sælger kun mine hvalpe til seriøse ansvarsfulde mennesker som vil give hvalpen et godt og blivende hjem med en indholdsrig dagligdag!


jeg forbeholder mig altid retten til at sige nej til en evt. køber... 


Mine hvalpe bliver ikke solgt via onlineshopping . Så det er naturligvis en selvfølge at man kommer forbi og hilser på inden man vil kunne komme på venteliste og taget i betragtning til en hvalpVigtig info om DKK STAMBØGER      Basis eller Basis Plus?? 


En DKK stambog er ikke længere bare en DKK stambog...


i 2013 ændrede dansk kennel klub deres regler for stambogsføring af hvalpe..

ansvaret for sunde og racetypiske hunde er nu blevet lagt i opdrætterens hænder


Dansk Kennel Klub opererer nu med to typer stambøger kaldet Basis og Basis Plus.

Forældredyrenes opfyldelse af hhv. avlsrestriktioner og avlsanbefalinger er afgørende for hvilken type stambog afkommet får


Basis stambøger gives til afkom hvor begge forældre opfylder racens avlsrestriktioner. Det kan f.eks. være krav om kendt status for HD (hofteledsdysplasi) eller undersøgelse for arvelige øjensygdomme. men hos mange racer kan man få Basis stambog selvom forældrene ikke er sundhedsundersøgt eller har dårlig resultat på en sundhedsundersøgelse mv.. med andre ord så kan man næsten avle på ravl og skrat og stadig få Basis stambog på sine hvalp.


Basis Plus stambøger gives til afkom efter forældre der, udover avlsrestriktionerne, også opfylder racens avlsanbefalinger. Avlsanbefalinger kan f.eks. omfatte yderligere sundhedskrav, vurdering af hundens eksteriør og mentalitet eller præmiering på relevante brugsprøver.Avlsrestriktioner for Welsh springer spaniel:


Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads.Avlsanbefalinger for Welsh springer spaniel:

For at få påtegningen ”Denne hund er avlet efter Spanielklubbens og DKK’s avlsanbefalinger”  på stambogen skal følgende være opfyldt:


1. Begge forældre skal før første parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge. Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel. 


Hunde med påvist PRA må ikke bruges i avl. For de øvrige øjensygdomme gælder at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK.


2. Begge forældre skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK. status D og E er ikke tilladt

( det ville også være dybt useriøst at avle på hunde med status D og E )


3. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller have været forbi en ekstriør dommer og blive godkendt så det sikres at de overholder standarten.